Авторката на Хари Потър Дж. К. Роулинг понесе още един удар

...
Авторката на Хари Потър Дж. К. Роулинг понесе още един удар
Коментари Харесай

Изчегъртаха Джоан Роулинг от музей на Хари Потър

Авторката на " Хари Потър " Дж. К. Роулинг понесе още един удар от критиците, които я жигосват като " трансфобка " и този път всички препратки към нея или детайли, свързани с писателката, са изтрити от ревюто на франчайза в Музея на поп културата в Сиатъл.

В дълга обява, обясняваща решението Крис Мур, който е ръководител на плана за изложения в музея и се разпознава като транссексуален, употребявайки местоименията той/те, разкритикува Роулинг като " студено, безсърдечно, изсмукващо насладата създание “, като в същото време упрекна феминистката, че рекламира  " трансфобични " гледни точки.

" В света на Хари Потър има несъмнено студено, безсърдечно, изсмукващо насладата създание и този път в действителност не е диментор “, написа той. 

" Тази персона е прекомерно гласовита със своите супер омразни и разделящи възгледи, с цел да бъде подценена... Нейните трансфобски гледни точки са на дневен ред, само че не можем да забравим всички други способи, по които тя основава проблеми: поддръжката на антисемитски създатели, расовите стандарти, които е употребила при основаването на героите, необикновено белия магьоснически свят, засрамването на дебелаците, неналичието на посланичество на LGBTQIA+, супер студения мироглед за фанатизма и други тези, които не се вписват в общоприетия магьоснически свят, и даже доста повече, "  продължава Мур.

Според него, писателката се е трансформирала в " лицето " на "  трансизключващия коренен феминизъм (TERF) " и в миналото е била подложена на рецензия от тези, които се стремят да отстранен всички следи от нея от " Хари Потър " поради нейните спорни възгледи, защитаващи биологичния пол и оставащи подозрителни към отношението на транссексуалната общественост към биологичните дами.

В резултат на това Мур взел решение, че музеят трябва да отстрани " всеки от нейните артефакти “ от галерията, с цел да " понижи нейното влияние “.

Според английското издание Daily Mail, представено от " Телеграф " сувенирите от " Хари Потър " ще останат изложени, само че няма да съдържат препратки към създателя на извънредно сполучливия франчайз.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР